dissabte, 30 de novembre del 2013

Somriu! És bo per a la teva salut

Fa cosa d'un mes escrivia sobre la necessitat que sentia de tornar a somriure per dins, igual que ho faig per fora . Sobre el somriure he escrit unes quantes vegades, de fet. Un somriure obre moltes portes a una millor entesa amb el nostre interlocutor, apaibaga ànims enfrontats i mostra als altres que estàs obert al diàleg i a la comunicació. Amb el somriure es crea un ambient alegre i ple de felicitat. Feu la prova. Això em recorda l'efecte positiu que he trobat quan he estat treballant de cara al públic i rebia als usuaris amb el millor dels meus somriures. 
Doncs bé, aporto algunes dades més. El fet de somriure, no només fa que ho facis cap a fora, també ho fas cap a dins. Aquest ha de ser un somriure autèntic, que mostri una emoció espontània i genuïna. El neuròleg Duchenne la va descriure en 1862, com aquella que fa que es contraguin tant els músculs del voltant de la boca (zigomàtic major i menor ) com el múscul orbicular prop dels ulls, creant aquesta sensació tan agradable. Més tard, Paul Ekmann, va estudiar la relació del somriure autèntic descrita per Duchenne, amb un increment de l'activitat en l'escorça prefrontal esquerra (part del cervell on resideixen les emocions positives tals com el somriure).

Si bé aquells somriures forçats també poden tenir el mateix efecte, un somriure autèntic es nota molt més i produeix millors sensacions. Estan demostrats els enormes beneficis que té mostrar expressions facials de grat i plaer, al nostre benestar emocional i físic i per tant, cap als altres.
Em quedo amb aquesta frase de Eletta Robles "El somriure és un raig de sol directa a l'ànima". Així doncs, a somriure cada dia una estona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari!