divendres, 19 de desembre del 2014

L'altra carta de IKEA

L'any passat durant aquestes dates, vaig estar treballant en una botiga de joguines sent- vendre il·lusió- un dels treballs més bonics que he tingut. Ja llavors vaig escriure una breu reflexió sobre quin era el millor regal per a un nen.

 Si heu vist els diferents anuncis d'una coneguda marca de mobles sobre el Nadal, segurament estareu d'acord amb el missatge que tots dos donen: el millor regal és estar a la llar amb els teus, no importa que sigui amb regals cars, com les mil i una pistes de Scalextric, la nau Star Wars Imperial de Lego o jugant a les cuinetes. Això sí, l'imprescindible és que sigui a la llar, perquè no cal oblidar que la marca sueca, ven mobles i accessoris perquè ens sentim confortables, calentets i a gust dins la nostra acollidora casa. En un dels anuncis una família s'ho passa bomba amb un simple motlle de galeta -Gingerbread o galeteta- per sorpresa d'unes veïnes que no donen crèdit a què només li hagin regalat el motlle. (Per cert, en aquesta web de la BBC podeu trobar riques receptes per a tal simpàtic dolç). L'altre anunci, mostra un experiment que es va dur a terme amb 10 famílies, en què els nens escrivien una carta una mica diferent: dirigida als pares, amb quines coses li demanarien a aquests. Resultat? Tots demanen el mateix: temps compartit i que els facin cas. És clar! 

 Sempre he cregut que, sent necessàries les joguines per al desenvolupament dels nens en les diferents etapes de la seva vida, si no els gaudeixen compartint-los amb els seus pares o cuidadors, no són més que, com molt bé diu una de les mares del vídeo, 'substituir ... omplir aquest petit buit amb una joguina'. 
 Jo mateixa vaig fer un micro experiment amb les meves tres nebodes petites: que els seus pares els portin al parc i estant a casa meva, passar temps amb mi, és el que més gaudeixen.

2 comentaris:

  1. Frömm deia que hi ha mares que omplen de regals els fills perquè no poden estimar-los.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En ocasions, i malauradamet, és ben cert. Gràcies per tornar Helena.

      Elimina

Gràcies pel teu comentari!