dilluns, 24 de juny del 2013

Necessitat de contacte

Que les persones necessitem del contacte, ja que és el que ens converteix precisament en humans, és una cosa que ningú posa en qüestió. I que la manca de contacte amb els nostres semblants, pot portar fins i tot a la bogeria, també. Tots, en major o menor mesura, necessitem relacionar-nos, alguns d'una manera constant i intensa i altres poden no necessitar-ho d'una manera tan continuada. Ara del que no hi ha dubte, és que la relació, amb tot el que comporta, és el que dóna sentit a les nostres vides, tots la necessitem i la busquem, de manera activa.  
Els espais de reunió que serveixen per estar en contacte els uns amb els altres, són testimoni de com necessitem materialitzar aquesta necessitat de relació amb els altres. Des del tan espanyol bar de tota la vida, que ara una marca de beguda pretén 'revaloritzar', les places, les biblioteques, els restaurants, els cinemes, els centres d'exposicions, les sales de concerts, els centres comercials, ... No volem estar sols, encara que tampoc que envaeixin el nostre espai vital. En ocasions, deixem entrar sol als nostres. Les festes, les reunions familiars o amb amics, les celebracions, ... 
I complementant, o si pel que fos, no ens és possible físicament, ho fem amb ajuda d'internet, amb els emails, les videotrucades, els xats, els SMS, el whatsapp, ... Compartint les nostres fotos, els nostres gustos, els nostres perfils, els nostres estats, la nostra vida. Buscant contacte, relació, connexió, companyia, sentir-se proper. Buscant sentir-se i sentir l'escalfor humana.

2 comentaris:

Gràcies pel teu comentari!