dissabte, 6 de novembre del 2010

Addictes a Internet

Fa uns dies llegia una notícia relacionada amb l'addicció a Internet, inclosa dins de les anomenades addiccions socials. Les especialistes del centre que tracta les socioadicciones, AIS a Barcelona, alertaven sobre els perills de passar moltes hores a Internet. En aquesta pàgina podeu fer un test per comprovar si ho sou.
Des que l'ús d'Internet s'ha fet, gairebé, imprescindible per a la vida de molts de nosaltres, que de tant en tant, se'ns va alertant dels possibles 'perills' que comporta passar-se hores i hores davant de la pantalla (en aquesta era de la pantallització).  
Crec que, com en tot, en la mesura està el verí. No pot negar-se que Internet ha transformat moltes de les maneres d'aprendre, comunicar-nos, informar, entretenir-nos, fer vida social, comprar,… amb els seus avantatges i els seus desavantatges.
Quan elegim fer una activitat, estem traient temps de fer-ne una altra. A no ser, que siguem capaços de fer diverses activitats alhora, cosa que implicaria que no puguem concentrar-nos al 100% més que en una. Així, les hores que passem navegant per Internet, les estem traient a altres activitats. I és alquí on s'ha de fer una reflexió personal.
Deixant de banda els greus problemes que pot supossar estar 'enganxat' a, per exemple, jocs online, em vull centrar en les relacions socials. Personalment, malgrat la gent que diu haver trobat l'amor per Internet i que veu més els seus amics online que en la vida real, encara crec en les relacions cara a cara. Som éssers socials que necessitem del contacte amb els altres per identificar-nos com a persones. Encara no hi ha res que pugui reemplaçar la màgia que es produeix quan coneixes algú i et dones comptes que connectes. Diferents processos físics, que molt difícilment no podran suplir les màquines (de moment), es posen en marxa quan interaccionem. Aquells primers segons que ens fan tenir una idea de com és l'altra, la química de l'amor, la importància de l'olfacte a l'hora d'elegir parella,el llenguatge no verbal,…

2 comentaris:

  1. Conèixer les persones, pròpiament, només e spot fer com tu dius, cara a cara. una altra cosa és que internet pugui facilitar expandir contactes i permetre que arribis a conèixer gent de veres. El mateix que amb els paisatges, països, etc... Oi que mai diríem que coneixem l'Argentina perquè hem recorregut moltes pàgines d'internet sobre el país?
    Ara bé, dit això, és cert que a través de blocs com el teu i altres webs he pogut connectar amb gent amb la qual mai hagués connectat i d'una manera que no és fàcil connectar habitualment -almenys per a mi-,ja que s'entra en un nivell de discussió que rara vegada entrem en les converses cara a cara.
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  2. Gràcies altre cop per la teva visita Eduard.
    Certament, Internet ha fet que es donin altra tipus de relacions que no es donarien fora d'aquest context. Les diferents maneres de pensar i les aportacions, encara que es donin d'aquesta manera, són enriquidores.

    ResponElimina

Gràcies pel teu comentari!