diumenge, 17 de febrer del 2008

Shackleton i l'Endurance


El Museu Marítim junt amb la Fundació Obra Social de Caixa Catalunya, te (fins el proper diumenge 24 de febrer) una exposició sobre l’expedició que va a dur a terme Sir Ernest Shackleton i la tripulació del vaixell Endurance l’agost de 1914, a l’Antartida. Apart de l'espectacularitat de les fotos que va fer el membre de la tripulació, Frank Hurley, la importància d’aquesta expedició rau en el fet que malgrat les dificultats que van patir (que l’Endurance es quedés atrapat en el gel, el campament de la Paciència durant mesos, etc) se’ls va poder rescatar amb vida a tots els tripulants. Us deixo algunes pàgines per si voleu donar una ullada. http://www.south-pole.com/p0000097.htm, http://www.shackletoncentenary.org/index.php

Malgrat no van poder aconseguir el seu objectiu, travessar l’Antartida des del Mar de Weddell fins el Mar de Ross, aquest grup d’homes, capitanejat per Shackleton (“The Boss”, com li deien en el vaixell), mostra un exemple de supervivència, tenacitat, companyerisme i una vocació autèntica pel que feien. I el que és més important, una resistència, a prova en les situacions més extremes que pot trobar-se l’esser humà. De fet, el mateix Shackleton va rebatejar el vaixell amb el nom Endurance, agafant la paraula d’un lema familiar “La resistència ens farà vèncer” Potser ja va predir que en aquest expedició, faria falta molta resistència física i moral (alguns membres de l’expedició van començar a mostrar trastorns mentals durant els mesos abans del rescat). Durant tota l’expedició, es va preocupar de que tots els expedicionaris, estiguéssin bé i no va parar fins aconseguir que un vaixell xilè, el Yelcho, els rescatés a tots amb vida.
Crec que és un bon exemple de com, en la vida, amb tenacitat i capacitat per resistir fins els embats més terribles, el que de veritat importa és continuar en el camí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari!