diumenge, 1 de març del 2015

Què és ser una persona altament sensible?

Fa anys, no va ser casulitat que coincidís amb el començament d'un procés de canvi personal arran de l'enfrontament d'un fet més que dolorós, cabdal en la meva vida- el que podria ser 'la quadratura del meu cercle vital'-vaig assebentar-me que sóc una persona altament sensible (PAS).
Després d'anys de patir molta incomprensió (fet que encara perdura) i de no entendre moltes de les reaccions que tenia: una autoconsciència personal així com aliena força elevada, empatia i emotivitat desmesurada, la captació d'ambients i estats d'ànims, una profunda intuició, una especie de 'timidesa' essent extrovertida, sentir-se agobiada en haver de fer moltes coses alhora, necessitat d'aïllament per revenir-me de tan estimulant món i d'estar a soles amb el meu complexe món interior i entendre'l (no cal afegir que de molt de patiment també...) la lectura de l'obra d'Elaine Aron 'Highly Sensitive Person', em va donar la resposta a tal particular manera de copsar el món, en tota la seva amplitut. Ja Carl G. Jung va parlar d'una 'sensibilitat innnata'.

Estudis recents han mostrat diferències en l'activació de certes zones del cervell, relacionades amb l'empatia, la consciència i la integració de la informació sensorial. I per donar més llum (el tema de la llum mai no ha estat perquè si) a aquest tret en el nostre país, el passat dijous Crónicas de TV2, va emitir el documental Sensibilidad al traslúz.

Sabent com portar-ho, hi ha moltes més avantatges que incovenients i permet gaudir amb molta més intensitat de tot el que ofereix la vida: el contacte amb els altres, el món dels afectes autèntics, l'autoconeixement, la profunditat dels sentiments, la necessitat d'anar més enllà en qüestions existencials, la comprensió última, el gaudi de la Natura, l'Art, la creativitat..
Això si, sabent aixoplugar-se d'un món que no sempre comprén o esta preparat...

2 comentaris:

  1. A mi em van dir que no vull saber res del sexe perquè no vull que em fereixin ni ferir jo algú altre, ja què sóc molt sensible.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Helena, prende consciència és el primer pas cap a una transformació..Un abraçada

      Elimina

Gràcies pel teu comentari!