dilluns, 10 de març del 2014

Els beneficis de riure

Aquí teniu el post que us vaig prometre sobre els beneficis de riure. La meva experiència em diu que tenir sentit de l'humor i prendre's la vida amb humor, no ressolent els problemes, ajuda a veurel's des d'una altra perspectiva. De fet, ha estat quelcom que he dut a terme tota la vida.
Puntualitzaria que no hi ha res com riure amb algú ( no d'algú, per supossat) i que el riure és contagiós!
- Reducció de l'estrès  
Quan riem, el nostre hipotàlem secreta endorfines, unes hormones que actuen com analgèsics, i combaten l'efecte de l'adrenalina i del cortisol generats per l'estrès. Un dels majors beneficis del riure és una major relaxació, que es tradueix en tot el nostre cos i especialment en els nostres músculs.
 
 

 - Menys tensió arterial i riscos de malalties cardiovasculars 
Uns estudis han demostrat que riure durant més de 10 minuts rebaixa la tensió arterial. El riure també millora la circulació sanguínia, millora l'oxigenació del cos, i per tant, disminueix certs riscos de problemes cardiovasculars.

 - Menys dolor 

Quan una persona riu el seu cervell allibera serotonina, un tipus d'endorfines, neurotransmissors secretats per la glàndula pituïtària del cervell, que tenen un efecte de tipus opiaci amb efectes calmants i analgèsics .  

 - Redueix l'ansietat i el risc de depressió 
L'ansietat té molts punts en comú amb l'estrès, i si el riure redueix aquest últim, és lògic que un dels seus beneficis sigui també disminuir la sensació d'ansietat, i per tant les situacions com insomni, migranyes o fins i tot el risc de depressió .

 
- Millora el sistema immunitari 

Els estats d'estrès i ansietat tenen efectes negatius sobre el sistema immunitari . Un dels avantatges del riure és per tant protegir les nostres defenses dels moments negatius. Alguns investigadors van més enllà i fins i tot afirmen que el riure no només protegeix el sistema immunitari, sinó que augmenta alguns anticossos, millorant les defenses de l'organisme.

 
- Sensació de benestar

Afavoreix la producció i alliberament de substàncies bioquímiques com la dopamina, que ens eleva l'estat d'ànim o l'adrenalina, que ens permet estar més desperts i receptius, proporcionant major creativitat.  

 
- Visió més positiva del món 

Riure de les coses ( i d'un mateix ) és una cosa que ens permet veure les coses amb perspectiva i de forma molt més positiva. Ser negatiu no ajuda a superar els problemes, només els fa més grans. Un dels beneficis del riure és, per tant, ajudar a tenir una visió més positiva del món, fet que motiva molt més.

- Obrir-se als altres

 El riure pot ser una forma molt poderosa de trencar barreres i connectar amb els altres. No obstant, la ironia o el sarcasme, dues formes d'humor molt negatives, no tenen probablement els mateixos efectes que si una persona és capaç de riure's de si mateixa per trencar el gel en alguna situació. El riure sovint implica certa sensació de complicitat, que permet acostar-se als altres. En l'amor, és un element fonamental per a moltíssimes persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari!