diumenge, 24 de febrer del 2008

Informe PISA: L'educació es desploma

Abans de que acabés l’any 2007, vaig voler escriure sobre temes que eren actualitat. Entre una cosa i una altra, molts els vaig deixar “en el tintero” (altra frase que demostra com ha canviat el món en poc temps) i poc a poc, faré alguna referència. Un d’aquests és el del informe PISA, del que ja s’ha dit tot i més. Espero fer algun comentari d'aquí poc. Mentre, com diuen que una imatge val més que mil paraules, us deixo amb aquesta.

2 comentaris:

  1. L'informe PISA és tan extens i interpetrable, que allò que ens arriba són fonamentalment interpretacions simplistes segons l'ideologia política del mitjà o opinador amb titulars sensacionalistes i simplistes. Si no, no pot explicar-se que surtin versions tan diferents.

    Dit això, donaré una versió a contra corrent: PISA valora molt conceptes com competitivitat i resultats, termes molt economicistes i mercantils, en detriment del valor de l'educació com un bé en si mateix, com un dret universal i de qualitat. Tot plegat, terreny abonat per a fer-nos concloure que l'educació pública és un desastre i la privada molt millor.

    Observant altres dades del mateix informe, es veu que allò que determina els resultats acadèmics no és l'educació pública/privada, sinó l'extracció social de l'alumnat, vagin a col·legis o instituts. Però això no ven diaris.

    I parlant de PISA,

    http://www.youtube.com/watch?v=Uwvaa-qZVy4

    ResponElimina
  2. Manel, tens raó amb això de l'informe i el nivell socioeconòmic dels alumnes. De fet, hi ha molts estudis que ho corroboren.
    Ei, molt bona la Sarita...

    ResponElimina

Gràcies pel teu comentari!