diumenge, 13 de novembre del 2011

L'amor neix del coneixement

La diferència entre l'enamorament i l'amor és que, aquest neix com a resultat del coneixement de l'altre. I per conèixer bé a l'altre, per traspassar la frontera entre el saber de l'altre i el coneixement profund, amb el que això significa, fa falta (ja ho vaig dir fa poc) temps, paciència i esforç. Només d'aquí surt el veritable amor, el d'aquell que no només vol ser estimat, sinó que, per sobre de tot, estima. No es pot estimar a qui no es coneix igual que per a que neixi l'amor hi ha d'haver, entre d'altres, coneixement.
Erich Fromm, en el seu "L'art d'estimar", considera que, per a que hi hagi veritable amor, sigui el que sigui, hi ha d'haver: tenir cura de l'altre,responsabilitat, respecte i coneixement.

2 comentaris:

  1. Com diu el meu amic Òscar al seu bloc Apunts de metafísica quotidiana, ja és prou difícil conèixer-se a un mateix com per conèixer els altres!!! (crec que parla de sexe i amor, però s'aplica bé al cas).
    Sense negar la dificultat, l'amor és aquest esforçar-se per conèixer l'altre, i subscric tot el que tan bé i sintèticament dius. I afegiria: potser és quasi impossible el coneixement que provoca l'amor, però és que l'amor és una mena de miracle que és com una via directa cap al coneixement de l'altre.
    Per no allargar-me més, si et ve de gust, pots donar un cop d'ull al meu relat "Aixeca't i escolta les campanes", que crec que explica bé això que mirava de dir suara:
    http://relatsencatala.cat/relat/aixecat-i-escolta-les-campanes/1034756
    (és una mica llarguet, aviso)

    ResponElimina
  2. Les teves paraules, reflexen el coneixement- o si més no, l'esforç que hi dediques - sobre l'assumpte, que ja és prou.
    Prenc nota del relat, que llegiré amb molt de gust, gràcies!!

    ResponElimina

Gràcies pel teu comentari!