dissabte, 13 d’octubre del 2007

La Fira de Frankfurt

Si no heu sentit a parlar de la Fira de Frankfurt aquesta setmana, és que no viviu en aquest planeta. Ens la trobem a tot arreu!. Bé, tant si us agrada llegir com si no, almenys sabreu de què va la famosa Fira. A veure, va de llibres. No sigueu com un que li van preguntar pel carrer, en el programa "Versió RAC1" i que va dir que li semblava molt bé que es fessin fires gastronòmiques...En fí. A vegades crec que ja posen els talls amb aquesta intenció. Ara, també hi havia que sí que savien de què anava la Fira. (podeu trobar el tall en la web de RAC 1 , el de les 16:00. Encara no m'he posat a veure com adjuntar audios.) I si no, segur que vau veure en la portada de molts periòdics, la foto de Quim Monzó, que va fer el discurs inaugural, que podeu veure en la mateixa web de la Fira . Veient el cartell de la Fira em pregunto ( a vegades, puc ser pitjor que la Terribas), perquè aquesta ballarina aixecant unes peses?.És com voler dir que a la cultura catalana, li està costant un gran esforç tirar endavant?. O que malgrat ser d'un gran pes, fins i tot ho pot suportar una ballarina lleugera i fràgil?. Es tracta de la delicadesa (la cultura en sí) en un món difícil i ferotge ( el de l'editorial) ? O tot remet a l'espectacle que van fer i era com un fotograma?.Per cert, que si aneu a Alemanya i demaneu una frankfurt, us miraran amb cara de "aquesta està boig" i és que els haureu de demanar una frankfurter Bratwürstchen .

7 comentaris:

  1. La veritat es que de la Fira de Frankfurt m'agradat el discurs d'en Monzó, i que em donat un petit impuls a que els escriptors/es catalans/es siguin traduïts a més idiomes.
    La nota negativa, Jürgen Boos, director de la fira, va tornar a encendre la polèmica, dels escriptors que viuen a Catalunya però que escriuen en castellà, dient que ell els hauria invitat. A veure, si una cosa tinc clara, es que, com a mínim! la literatura catalana, a d'estar escrita en català, no? dic com a mínim. Jo penso que ha d'estar escrita i pensada en català.
    Però en general crec que ha sigut una gran oportunitat per donar a conèixer Catalunya al món, no se si l'hem sabut aprofitar al 100%.
    Apa salut

    ResponElimina
  2. És complexe això de "la literatura escrita en"...
    Salutacions

    ResponElimina
  3. Potser tant complexe com vulguis, però la literatura catalana ha d'estar escrita en català! o no?
    Es que aquest tema m'indigna molt a mi, així que val més que ho deixem estar...

    ResponElimina
  4. A mi tant de temps discutint sobre el tema, dos anys com deia l'altre dia en el bloc, que m'ha cansat tant... tant discutir, tanta històia, per una setmana. En fi, que em possaré a llegir, i no se si serà algú que hagi estat a Frankfurt, segurament no.
    Salut!

    ResponElimina
  5. Lo Marc, que cadascú escrigi en la llengua que es senti més còmode.
    Salutacions!

    ResponElimina
  6. David, podries tornar als clàssics. Jo ho faig sovint. No defrauden ni surten per la tele.

    ResponElimina
  7. Lo marc, hauríem de distingir literatura catalana o literatura en català. Un autor de Barcelona que escriu en castellà és literatura catalana? jo tindria dubtes a excloure'l del grup que és literatura catalana, al igual si hi ha algun escriptor que hagi escrit algun llibre en català i un altre en castellà, s'exclou el segon del grup?

    el que si em sembla és que ha estat és "la Fira del Monzó". Quina passada de discurs!! i quin protagonsime ha anat tenint gràcies a ell.

    ResponElimina

Gràcies pel teu comentari!