diumenge, 7 d’octubre del 2007

Fires de Festa Major

Aquesta tarda, com moltes altres, he anat amb els nebots de passeig. Aprofitant que hem dinat tots a casa d’una de les meves germanes, que viu a prop de Sarrià, hem anat a la Fira que han posat per la Festa Major. Suposo que en algun moment o altre de la vostra vida, heu anat a aquestes fires que es posen per festes majors, on hi ha tota mena d’atraccions: autos de xoc, llits elàstics, trenets, cotxes de bombers i altres medis de locomoció per als més petits, aneguets per pescar, tir amb balins, pomes de sucre, xurros, etc. D’entrada l’ambient que es respira ja és digne de ser analitzat. Mentre els nens (i alguns, no tant nens), s’entusiasmen amb això i allò altre per pujar , els pares esperen estoicament, mentre van saludat mil i un cops a les seves criatures. Les cares de felicitat, però, no tenen preu. Tot i que, s’ha de pagar i els preus eren: 2.50 € 1 viatge, 6 € 3 viatges i 10 € 6 viatges. Si compreu, però, les fitxes d’una en una, encara que us sortirà més car, donareu una mica de conversa als avorrits venedors de fitxes. Tema apart, són les músiques que posen i que sense elles, la Fira no seria lo mateix. Haig d’agrair que en les atraccions pels més menuts, no ens hagin “maxacat” amb el reaggeton i que han tingut el detall de posar cançons infantils en català. No obstant, quan han canviat el CD, han posat un de nadales. Hmm, una mica aviat potser. Els que sembla que estan més entretinguts, són els del tiro amb balins a les boletes on, segons el cartell, “Sempre toca” i els de l’aneguet, que es deuen fotre de la falta d’habilitat d’alguns per tal de pescar un ànec, que l’única cosa que fa, és donar voltes en un circuit tancat d’aigua. Ni tant sols aixeca el vol. I si d’aixecar estem parlant, hauríeu de veure la manera que tenen de posar les atraccions, Déu meu!. Trossos de fusta o capses, per aguantar atraccions que deuen pesar uns quants quilos i que no passarien ni mitja inspecció. En fi. Sort que, aquestes qüestions només te les planteges quan ja ets una mica més gran i que el record que s’emporten els nens és que, per un moment, han conduït un cotxe de bombers i que tothom els saludava!!.

3 comentaris:

  1. Tot i viure a Sarrià més de 30 anys, les atraccions col·locades al passeig central de Via Augusta-Bonanova mai m'atreien especialment. Per a qualsevol celebració me les trobava allà, i no només per la festivitat del barri.

    A més, sempre eren els mateixos els que venien (i per tant, les mateixes atraccions). I com dius, les instal·lacions eren força antigues: només calia caminar per les voreres laterals per a observar la poca qualitat dels materials. Això sí: cap accident greu, només faltaria.

    Com cada atracció tenia la seva música pròpia i a tot volum, a mi se m'acabaven apilotonant i barrejant totes al cap fins posar-me dels nervis (tinc una oïda massa fina), deixan de banda les sirenes i el inaguantable firaire venent els numeros de la rifa (siempre toca, señores, sieeeempre tocaaaa...!).

    Però per sobre de tot, mai podré oblidar aquella atracció consistent en una plataforma circular, on se seien els nens i la plaaforma anava donant voltes i basculant amunt i avall. El seu nom... la "Olla Cachonda". Sense comentaris.

    (De nen preferia jugar sol. Es nota?).

    Gràcies per les visites al(s) blog(s). Un plaer.

    ResponElimina
  2. De res, un plaer llegir-te. Si que és veritat que no han canviat res. Els meus nebots van pujar en una atracció, on els cotxes, motos, etc, podrien estar en un museu, ja, ja, ja.
    Salutacions des d'una "tormentosa" BCN.

    ResponElimina
  3. hola les atraccions que es possen a les festes de sarria tenen qualitat i estan ben conservades i cuidades. costa moltissima feina de nivellar les atraccions a sarria pel desnivell del passeig. per aixo es possen fustes bidons, etc.. i tot amb molta seguretat.i inspeccios es passen cada setmana o sigui que tot es troba en molt bon estat i cada cop es van modernitzant mes les atraccions. sino entreu a www.laferiasite.com alla aneu mirant reportatges fotografics de fires i veureu unes atraccions modernes i espectaculars.. que no poden anar a sarria per falta de espai... i perque son atraccions molt grans.. m´agrada que per una part digueu alguna cosa a favor de les atraccons us ho agraeixo.. almenys algun comentari bo he vist. si teniu fotos de la fira de sarria de altres anys o de fa molts anys us agrairia molt que me les enviessiu.. moltes gracies.. Damosa25@hotmail.com per cert expliqueu una mica sobre les atraccions que feia anys que es possaven i que ja no hi venen... trobo molt interesant la conversa.

    ResponElimina

Gràcies pel teu comentari!