dijous, 24 de maig del 2007

Ull noies, ens volen treure la regla!

A veure, amb lo que ha costat que les dones no ens haguem d’avergonyir i amagar quan tenim la regla, que ens ha servit per a: escaquear-nos de la feina quan ens hem trobat malament, descobrir tota la immensa gamma de productes que hi ha per “aquells dies”, saber que ser “una noia Tampax” pot ser de lo més cool, que en aquells dies ens facin, encara més, moixaines, tenir, algunes, la líbido pels núvols...ara ens la volen treure?. Bé, no sé si us heu assabentat de que l’empresa Wyeth Pharmaceuticals ha comercialitzat a Estats Units, una píndola anticonceptiva que elimina completament la menstruació. Diuen que això, apart de les avantatges que ja per si té una píndola anticonceptiva, farà que moltes dones deixin de patir les molèsties pròpies de la regla, per totes conegudes, ja que de fet està destinada a aquelles dones que més les pateixen.
A mi això, exceptuant els casos en els que realment hi ha un motiu mèdic de pes, ho trobo, per una part, anar contra natura i per l’altra, continuar en aquesta línia de voler remeiar-ho tot amb píndoles. És com si ens volguessin treure quelcom genuïnament femení, i perdoneu si em poso cursi. Però és que, no trobeu que seria com una aberració contra l’essència de la dona i tot el que comporta, ara que per fi ens hem decidit a “conquerir el món” en igualtat de condicions que l’home?. Que ens trauria una part de la identitat femenina?.
I en termes econòmics, ja no parlem. Les possibles pèrdues que pot comportar per tota la indústria d’higiene femenina (què fi m’ha quedat), ara que ens havíem venut la moto de que els núvols no fan olor (algú l’ha comprovat?) i que sentir-se molt dona, no està tant malament (grr, segur que va ser idea d’un tio)...De ben segur, que alguna s’inventaran.
A mi, personalment, tot i que pateixo(i pateixen) el síndrome premenstrual amb uns canvis d’humor bestials, no m’agradaria deixar de tenir-la.

1 comentari:

  1. Deixant de banda que si la regla és part de l´escència femenina o no (que no crec jo que per sagnar, una sigui més femenina, per què les DONES que pateixen la menopàusia es poden sentir ofeses) doncs que és una burrada tallar els cicles menstruals així a saco.

    Però si hi ha algú que està disposat a patir desajustaments hormonals, doncs allà cadascú amb el seu cos, per sort encara avui dia, ningú ens fot una pastilla a la boca sense el nostre consentiment.

    ResponElimina

Gràcies pel teu comentari!