dimarts, 1 de gener del 2008

Propòsits pel 2008

Per quan se us hagi passat la ressaca de la nit passada, us proposo fer un llistat amb els propòsits d’aquest any. Malgrat que tots tenim desitjos, no són ben bé el mateix que els propòsits. En els desitjos, hi ha un anhel de posseir o de l’esdeveniment d’alguna cosa, mentre que els propòsits, impliquen la intenció de fer quelcom i la voluntat hi és present. La llista pot ser llarga o curta, i hi pot haver que es repeteixin rere any (“Perdre pes” “Millorar l’anglès” “No putejar més a aquell company de feina”, ...) o que són nous. Tant se val. El que és important és el següent : que siguin concrets, que es faci per escrit i que s’expliquin a algú per a que s’assabenti de la nostra intenció de fer modificacions en la nostra vida i ens pugui recolzar. Afegiria que en el fet d’escriure’ls, concreteu el propòsit i desgraneu els passos de la següent manera: posant les estratègies que fareu servir per a aconseguir-los, els beneficis que us reportarà fer-ho, les possibles recompenses que tindreu (materials o no) i si els efectes seran a curt, mig o llarg termini ( acabar una carrera pot comportar cursar una assignatura o uns semestres més). També seria bo, afegir les possibles dificultats que un es pot trobar en el camí i com ho resoldrà.
Anar més enllà, seria veure quins d’aquests propòsits impliquen, per exemple, aconseguir, benestar emocional, material, salut, donar-se als demés etc., i quina proporció de la nostra vida dediquem a aconseguir-ho, si això respon veritablement als nostres valors i creences, i si seria un bon moment per a replantejar-se’ls.
Bon Any 2008 i bons propòsits!!.

4 comentaris:

  1. Buf! Si els posés per escrit seria molt depriment a final d'any mirar el que probablement serà una llista de intencions fracassades!
    Els propòsits de principi d'any son com la majoria de les fantasies. Coses que potser t'agradaria fer, que saps que segurament no faràs, però que es divertit pensar-hi.
    En tot cas, bon any!

    ResponElimina
  2. Vull pensar que de totes, alguna es pot portar a terme si realment motiva i es té força de voluntat.
    Bon Any 2008!

    ResponElimina
  3. Clar que si Lupe!, també et dic que els propòsits han de ser realistes!! però amb força de voluntat, tot es possible.
    Una mica tar ja però, bon any!

    ResponElimina
  4. Es tracta de tenir uns objectius presents a fer durant l'any, i una guia per acomplir-los, aconseguir fins on es pugui i deixar la resta per l'any vinent si encara tenen sentit els mateixos propòsits a la nostra vida. És més fàcil d'aconseguir-ho si es té present que si no s'ho té, ja que llavors al cap de l'any pots adonar-te que havies de fer moltes coses que ni tant sols hi has pensat.

    ResponElimina

Gràcies pel teu comentari!